2015/10/11

Dekorujeme / 5 tipů, jak v interiéru využít dekorativní polštářky

Dneska pro vás máme malou premiéru. První Nordic Day dekor od šikovné a zábavné Olívky z blogu Mode De Boulangerie, která své pastelové království obohatila dotekem umění v černobílé variantě. Obklopila se grafikou, kterou se zároveň rozhodla sama vytvořit. Povedlo se jí to opravdu náramně. Stejně krásně dopadl i její styling polštářků doplněný o grafické plakáty a severské dekorace. K fotkám talentovaná blogerka přidává i svých 5 tipů, jak v bytě využít krásu dekorativních polštářků. Máte se zkrátka na co těšit!

Polštářkový styling od Olívky: Povlak na polštář Grey CheckPolštářek 62Povlak na polštář Tie Grey a Povlak na polštář Get lost

"Ráda tvořím, co ale neumím, je u jedné věci vydržet delší dobu nebo se věnovat pouze jedné činnosti. Proto vstávám brzy, abych měla delší den, abych toho co nejvíc stihla a využila každou minutu," říká Olívka, která se vlastní kreativní zábavě ráda věnuje třeba přímo na pohovce v obývacím pokoji, kde může sledovat film a ještě stíhá konverzovat s přítelem. Na pohovce píše články na svůj blog i maluje. "Pracovní kout je fajn, ale já chci tvořit tam, kde se mi zrovna zachce, a proto jsem kout zrušila. Chci v našem bytě žít a ne s pocitem úzkosti čekat, že něco poleju nebo udělám flek," vysvětluje blogerka. 


Olívka a její umění: Úložný box Creativity a štětec v látkovém pouzdře
Keramická dózička SplashPapírový sáček Black Splash
Kancelářské klipsy Office matt black 
Keramická dózička Splash od Ylvy Skarp 

Neutrálním základem v Olívčině bytě je bílá barva, která jí dává možnost vytvářet a kombinovat cokoliv ji zrovna baví. Když má chuť na barvy, jednoduše je přidá. Pokud má období black&white, bílou pak stačí jen doplnit špetkou černé. Nutností je pro ni inspirativní prostředí, a proto se s radostí obklopuje hezkými věcmi, které těší oko a taky duši. Tak vytváří prostor, ve kterém nápady přicházejí samy. Inspiraci jí přináší také zajímaví lidé, mezi které patří třeba švédská výtvarnice Ylva Skarp. "Vím, že můj výtvor nebude nikdy tak dokonalý, jako jsou její plakáty. Já jsem však ráda i za to, že mě přivede k tomu vzít štětec nebo pero a malovat a psát nebo jen tak dělat tahy štětcem. Hlavní je se nebát a pustit se do toho," myslí si Olívka. 


Keramická dózička Splash od Ylvy Skarp a Kancelářské klipsy Office matt black 
Úložný box Creativityštětec v látkovém pouzdřeHrnek Black print a Porcelánový hrneček od Design Letters


Jestli má Olívka pro něco opravdu velkou slabost, jsou to dekorace a papírenské zboží. "Miluju polštáře, obrazy, květináče, vázy, svícny, tužky, bloky, štětce, dózy…. Všeho mám moc, ale jsem za to ráda," říká. Stejně jako ji nebaví jen jedna činnost, nebaví ji ani stále stejné věci. "Ráda náš byt neustále proměňuji, což se ne vždy setká s pochopením, ale já nejsem k zastavení," směje se Oli a na svou obranu dodává, že nic v jejich bytě není jen na výstavku. "Svíčky hoří, pro všechny krabice mám věci k uložení, v polštářích se povaluju, s tužkami píšu a štětcem natírám, ze všech svých hrnků piju kávu a v některých bydlí kytky," uzavírá populární blogerka. 


A tady už je jejích 5 tipů, jak v interiéru využít dekorativní polštářky:

Povlak na polštář Grey CheckPolštářek 62Povlak na polštář Tie Grey a Povlak na polštář Get lost
1. Na pohovce

Polštáře vnímám jako skvělou a originální dekoraci. Každý interiér dokáží oživit. Pokud je základ neutrální, například jednobarevná pohovka nebo bíle vymalované zdi, v polštářích se naopak můžete „rozšoupnout“. Zajímavý polštář je jako obraz. Navíc se nejedná o nic trvalého, a pokud vás přestane daný motiv bavit, jednoduše ho převléknete za jiný.

2. Do postele 

Postel je pro polštáře prvoplánově asi nejvhodnější místo. Proto jich v ložnici máme opravdu hodně. Na spaní zůstávají pouze dva, ale jinak jich máme spoustu. Když potřebuji klid, odcházím do ložnice a píšu články nebo si čtu rovnou v posteli. Hodně polštářů je proto nutnost.


3. Malý byt 

Polštáře jsou také skvělou alternativou nábytku. V případě malého bytu vytvoříte pohodlné posezení pro přátele, kteří Vás navštíví, přímo na zemi.

4. Zahrada 

Nebojte se je využít i venku. Udělejte si pohodlí také na zahradě. Roztáhněte deku nebo natáhněte síť mezi stromy, obložte se polštáři, zavřete oči a užívejte si přírodu vleže.


5. Balkón - Ráda si užívám náš balkón, dokud je to jen trochu možné. I teplý podzim přeje večernímu posezení. Brzké stmívání je příhodná doba pro svíčky, zabalím se do deky a v polštářích koukám na noční oblohu.
6. Sedák - Polštář místo sedáku na židli. Dřevěné židle jsou fajn, stejně jako plastová skořepina, sedět na nich však delší dobu je skoro nemožné. Řešení? Polštář. O posezení jako v bavlnce je postaráno.

Polštářky u Oli doma: v ložnici, na židli a na pohovce
Krásnou neděli plnou polštářkového lenošení vám přeje Iri, Olívka & Nordic Day 

1 komentář:

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)