2015/12/07

5 tipů z Nordic Day na originální balení vánočních dárků

Krásně zabalený dárek znamená dvojnásobnou radost. Z překvapení i z krásného balení. Obzvlášť, když je provedené v originálním duchu, a je tak nejen hezké, ale zároveň vytvořené přímo na míru obdarovaného. Děti tak třeba budou bavit dárky, které připomínají roztomilá zvířátka. A dospělí se zase usmějí při pohledu na balíček, na kterém bude štítek s opravdu osobním věnováním. Dárky se dají ozdobit také pomocí washi pásek, peříček, papírových štítků, šišek, větviček a dalších věcí. Nechte se inspirovat pěti tipy z Nordic Day.

Balící papír Black & White
Tip číslo 1 - Hrátky s washi pásky

Konečně jsou pryč časy, kdy se při balení dárků spotřebovalo obrovské množství izolepy. Tahle neestetická varianta má totiž mnohem hezčí alternativu v podobě japonských washi pásek, které mají nejen krásné barvy a motivy, ale navíc je jejich základem přírodní materiál - rýžový papír. Pro dekorování dárků se samozřejmě nejvíc hodí vánoční lepící páska, ale krásný výsledek se vám povede i s dalšími motivy - zkuste třeba geometrické vzory v moderním modrém a šedém odstínu. 

Zdobení dárků pomocí washi pásek může být úplně jednoduché, ale přitom maximálně efektní. Takhle krásně se ho zhostila Molly z blogu Almost makes perfect

Tip číslo 2 - Papír není jen na balení

S balícím papírem se dá doslova kouzlit a s tím vánočním obzvlášť. Můžete si z něj totiž vytvořit sváteční dekorace, které budou krásně ladit se zabalenými dárky. Naším tipem je hvězda složená z několika papírových paprsků, kterou si můžete vyrobit podle jednoduchého video návodu. Pustit se samozřejmě můžete i do složitějších origami skládanek. Další variantou je pak výroba ozdobných krabiček, které papírem polepíte.
Skládaná papírová hvězda, foto: Iri Novak

Tip číslo 3 - Oštítkované dárky

Vytvářet vlastní dekorace je velká zábava, která ale kromě šikovnosti vyžaduje také dostatek času. Pokud ale nestíháte a jste rádi, že letos zvládnete úklid, cukroví a pořízení dárků, máme pro vást tip, jak být při jejich balení kreativní, aniž byste museli sami něco vyrábět. Pořiďte si kovové nebo papírové štítky, na které napíšete láskyplné vzkazy. Pohrajte si se slovy, zamyslete se, co vaše blízké nejvíc charakterizuje a co mají rádi a vymyslete pro ně dárkový vzkaz na míru.
Kovové dárkové štítky
Tip číslo 4 - Zabalená příroda

Kousek spadlé větvičky, kterou najdete při zimní procházce, plody jeřabin nebo třeba malé šištičky. Všechny tyhle krásné přírodní drobnosti můžou zkrášlit i balení dárků. Zkombinujte je s koženým nebo bavlněným provázkem, přidejte osobní věnování a oči vašich blízkých budou zářit radostí ještě předtím, než dárek vůbec rozbalí. 
Návod na jednoduše a hezky "zabalený" dárek: Vemte papírovou tašku, polepte jí obrázky (tyhle fotky Nordic Day jsou vystřižené z aktuálního čísla časopisu Žena a život) a přidejte větvičku. Jendoduché, efektní a bude vás to bavit! Foto: Iri Novak

Tip číslo 5 - Zabalení méďové

V těchto dnech už je většina dětí hodně netrpělivá. Nedočkavě vyhlíží Ježíška a každý den se ptají, kdy už ty Vánoce budou. Těší se hlavně na dárky respektive tedy na to, co v nich najdou. Zkuste je letos ale potěšit už jen samotným balením. Dárek ve tvaru medvídka jim určitě udělá velkou radost. Návod je přitom jednoduchý. Vyberte si jednobarevný balící papír, třeba tenhle růžový, ale pokud budete chtít stvořit ledního medvěda, tak čistě bílý a dárek klasicky zabalte. Pak vystřihněte a nalepte tlapičky a černou fixou dokreslete očička, čumáček a ouška. Děti budou nadšené!

Inspirací pro zabaleného méďu je web Mr Printables, foto: Iri Novak

Doufáme, že vám naše inspirace zpestří i zpříjemní letošní balení dárků.

Krásné předvánoční přípravy vám přeje Iri & Nordic Day

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)