2016/09/20

Představujeme / 5 podzimních trendů pro váš interiér

Také už jste si toho všimli? Venku začal podzim! A to znamená hned několik poměrně prima věcí. Tak například delší večery, které znamenají víc času na čtení a sledování filmů, nejlépe spolu s huňatou dekou a sklenicí něčeho svařeného. Nebo taky voňavý vzduch, pouštění draků, spoustu pestře barevného listí a bobulí do vázy, ale taky ideální sezónu na módní výstřelky (protože v létě byly nejpohodlnější plavky).

Pro nás v Nordic Day jsou na podzimu nejlepší všechny ty nablýskané nové kolekce, které jsou každoročně vrcholem sezóny. Už od půlky léta se těšíme, až vám budeme moci představit nové trendy a konečně ukázat všechny ty překrásné věci, které hrozně nutně potřebujeme. Eshop se nám už začíná docela rychle plnit spoustou novinek, a proto jsme si pro vás připravili malé shrnutí toho nejlepšího, co můžete letos čekat.

Podzimní kolekce Bloomingville

1. Trend - švestková sezóna


Každý interiér si zaslouží trochu barvy, i kdyby to měl být pouze jeden jediný odstín. Letos jednoznačně vedou tóny švestkové červenofialové barvy, se kterou se kromě drobných doplňků setkáte zejména na textiliích jako jsou polštáře, huňaté deky a plédy. Tuhle barvu si ale oblíbila i dánská značka Kähler, která již brzy uvede švestkovou variantu oblíbených vroubkovaných váz Hammershøi. 

Švestkové polštáře Madam Stoltz a nová barva keramických váz Hammershøi

Tato krásná podzimní barva se dále objevuje i na jedné z nejnapjatěji očekávaných novinek letošního podzimu, kterou představuje nová skleněná kolekce legendárních váz Omaggio. Keramikou proslulá dánská značka Kähler poprvé opustila svou komfortní zónu, aby do vašich domovů přinesla nezaměnitelný lesk čirého skla. Také se na ně těšíte tak moc jako my? Tak si určitě do kalendáře zapište půlku října, kdy se tyhle krásky objeví na našem eshopu.


2. Trend - huňaté Maroko


K podzimu bezpochyby patří nejrůznější huňaté kožešinky, polštáře a deky. Už letos na jaře si většina značek oblíbila chlupaté černobílé koberce, které teď na podzim dále upevňují své vůdčí kobercové pozice. Koberečky s vysokým vlasem, které jsou inspirovány jedním ze způsobů berberského tkaní textilií v marockém pohoří Atlas, tak i letošní podzim představují hit, který má směle našlápnuto k tomu stát se designovou stálicí.

Vlněný koberec Ribas Ivory 90 x 200 cm


Tyto koberce s originálně nepravidelnými černými, šedými či krémovými vzory jsou jednoznačně podzimním must-have každého nordic interiéru. Díky své inspiraci v etno stylu jsou ale jako dělané i do interiérů bohémsky laděných nebo dokonce i těch zcela klasických. A je to právě jejich univerzálnost, díky které si můžete být jisti, že máte tu čest s nadčasovými kousky.


3. Trend - žíhaná keramika


Ani žíhaná keramika a la sedmdesátá léta není na poli současného interiérového designu nováčkem, oproti několika kouskům z jara nás teď ovšem čeká opravdová záplava. S nádhernými žíhanými barvami se setkáte u celé škály hrníčků, talířků, misek, dóz nebo květináčů. Mezi barvami převažují teplé zemité tóny, jako například hnědá, kobaltově modrá, zelená nebo rezavá. Do střídmých nordic interiérů pak nejlépe zapadnou světlé žíhané glazury nebo naopak ty výrazně modré až zcela černé.

Vázy a květináče z podzimní kolekce Bloomingville


My  jsme si žíhaně glazovanou keramiku oblíbili pro její překrásné podzimní barvy, ale také pro její jedinečnost - žádný kousek totiž není stejný a nikdo na světě tak nebude vlastnit hrníček identický s tím vaším.


4. Trend - světelné řetězy pro nejkrásnější řetězy


Světelné řetězy určitě patří k evergreenům každého ročního období. S prodlužujícími se podzimními večery však teprve přichází jejich pravá chvíle! V létě žárovkový řetěz rozsvítí vaši terasu, na podzim a v zimě vykouzlí útulnou atmosféru ve vašem interiéru. Úžasně se řetězy vyjímají například v kuchyni nad jídelním stolem, oblíbené jsou ale i jako náladové osvětlení v ložnici či obývacím pokoji. Oproti loňským rokům se značně rozšířila jejich nabídka, v současnosti si tak můžete vybrat z různých tvarů, velikostí žárovek a v omezené míře i barev kabelů.

5. Trend - jantarové sklo


Jedním z nejvýraznějších trendů letošního podzimu je bezpochyby sklo v jantarové, hnědé nebo kouřové barvě, které jsme si naprosto zamilovali. Nádherné skleněné nádobí, vázy, svícny a svíčky dodají každému interiéru prvek sofistikovaného luxusu, který ovšem zahřeje na duši. Jantarové sklo úžasně propouští světlo, je tedy ideálním společníkem do pošmourných podzimních dnů. Tato barva si navíc skvěle rozumí i s dalšími trendy letošního podzimu, jako je žíhaná keramika a švestkové tóny.


Skleničky z podzimní kolekce Madam Stoltz

Jantarové sklo Bloomingville
Tak na který z letošních trendů se těšíte nejvíc?
Krásný podzim plný skvělého designu přeje Anna & tým Nordic Day

2 komentáře:

  1. Všetko je krásne, ale zamilovala som sa do sivého hunateho koberca. Prijemny den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Huňatý koberec k podzimu prostě patří :) Já se moc těším na skleněnou kolekci legendárních váz Omaggio od Kähler! Přeji krásný víkend. Petra, Nordic Day

      Vymazat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)