2016/09/29

Zabydlujeme / Zmrzlinový pokoj pro baletku

Vůbec nechápu, jak se to přihodilo, ale moje mrňavá sestra Marush nedávno oslavila už své patnácté narozeniny. Letí to hrozně, v jejím (teď už bývalém) pokojíčku se ale čas naopak úplně zastavil. Žluté stěny, špatně vyřešené úložné prostory a komoda s pestrými šuplíky vůbec neodpovídaly představám mladé dámy o bydlení. Výsledkem byl tím pádem chaotický binec každý pes jiná ves. 

V tu chvíli přišla na scénu designomilná starší sestra (já), která prohlásila, že takto by to teda nešlo. První problém ovšem vyvstal hned vzápětí - ačkoliv krásných doplňků pro miminka a malé děti existují celé mraky, pro puberťáky toho zase tolik nenajdete. Tedy samozřejmě až na Nordic Day! Při příležitosti uvedení nové kolekce dánské značky Bloomingville, která se soustředí právě i na ty o trochu větší děti, tak vznikl nejenom nový pokojíček, ale i tento zmrzlinový fotoreport. Tak pojďte dál a doufám, že se vám v pokojíku bude líbit!

Jako hlavní barvy jsme zvolily mentolovou a růžovou barvu na bílém podkladu, kterou doplňují akcenty černé a stříbrné. Mentolová i růžová barva se ovšem objevuje pouze na doplňcích a drobných detailech, které lze v případě náhlé touhy po jiném odstínu snadno vyměnit. 

Něžný kobereček se spící srnečkou Fawn Blush alespoň trochu zpříjemní náročné ranní vstávání. Na budík a sklenici s vodou slouží noční stolek Matte White.



Zeď nad domečkovými poličkami Bloomingville nad postelí jsem ozvláštnila DIY nálepkami z nalepovací fólie, kterou běžně seženete v papírnictví. Fólii stačilo nastříhat na drobné trojúhelníčky, nalepit na zeď a za pár minut bylo hotovo.





Černobílé povlečení se stromečky od Fine Little Day jsem doplnila mentolovým prostěradlem a polštářky s knoflíky Bumble Rose od OYOY a 2dots od HAY.
Nejrůznější nástěnné boxy Bloomingville našly v pokojíčku poměrně velké uplatnění. Kromě domečků nad postelí jsem nad stolem využila i tyto šestiúhelníkové, které jde úplně skvěle kombinovat.

Pohodlnější posezení zaručuje polšářek Mini Stick, osvětlení má na starosti lampa Rose Wood.

Jako každý puberťák má Marush neuvěřitelné množství drobných hovadinek, které je potřeba někam ukrýt. Dostatek úložných prostor v podobě krabic a boxů je tak naprostá nutnost v každém teenage pokoji, ať už na stole, na komodě, pod postelí, na polici...

Květináč nebo kelímek na tužky Eyes Blue, pero Silk Rosewashi páska Girls a boxy Desktop Box a Mixed

Všichni myslím známe tendenci dospívajících dětí pohazovat svoje oblečení všude po pokoji. "Uklidit" roznošené hadříky na kovový šatní stojan Antique Brass ale zvládne úplně každý a jako bonus oblečení na stojanu i skvěle vypadá!

Jako odpadkový koš pod stolem slouží velký papírový sáček Nude
Důležitou součástí dívčího pokoje je i "fintící" koutek, který doplňuje výběr medailí, korunek a trofejí z baletních soutěží. Zbylých 10 kg se do záběru nevešlo.

Důležitou součástí fintícího koutku je šperkovnice Seasons, kterou doplňují obrázky Stars Powder a Sparkle
Důležitou součástí každého dívčího pokojíčku je i náladové osvětlení na dívčí pyžamové party nebo melancholické večery osamotě, jako v našem případě tato kovová lampička Supergirl.

Na všechny drobné doplňky do vlasů, denní šperky a líčidla slouží malá dózička White Gold a box se zámkem Secrets.
Sice se po pěti minutách od skončení focení začal na různých místech opět objevovat nenápadný svinčík, s uspokojením ale musím konstatovat, že v podstatně menší míře. Základ pokoje je navíc prakticky zcela neutrální, další proměna na pokoj studentský by tak měla probíhat pouze s využitím nových doplňků.

A jak bydlí vaši teenageři?

Krásný den přeje La Petite Anne & tým Nordic Day



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)