2016/10/12

Navštívili jsme dánské showroomy a přivezli podzimní inspiraci

V jednom z minulých postů jsme vás seznámili s hlavními trendy letošní podzimní sezóny a dnes vám dáme nahlédnout do zákulisí míst, kde to pokaždé před představením nových kolekcí všechno začíná. Majitelka Nordic Day Martina vyrazila na sever již na začátku léta, aby pro vás v dostatečném předstihu zajistila ty nej kousky, které vás budou na podzim zahřívat na duši (a koneckonců, jak za chvíli uvidíte, i na těle). Hodně času strávila v showroomu Bloomingville, kam vás tímto zveme na virtuální prohlídku. Pojďte se inspirovat!

Hlavní vchod do centrály Bloomingville v samém srdci Dánska - městečku Ikast - nenechává nikoho na pochybách, že všichni milovníci skandinávské domácí pohody jsou tady správně. Ratanové křesílko sice napovídá, že venku se vše chystá na léto, uvnitř už ale vládne podzim.

Takovou útulnou zasedačku by si asi dal líbit každý. Není divu, že tady vzniká taková krása! Každoročně dvě hlavní kolekce plus pět doplňkových a jedna vánoční pomáhá už šestnáctým rokem měnit vaše domovy ve stylová místa (ach, ty kožešinky!)

Jak vypadá showroom Bloomingville? Obyčejné regály napěchované neobyčejnými kousky a mezi nimi útulná inspirativní zákoutí instalovaných pokojíčků. Kdyby se vám z té krásy kolem náhodou zatočila hlava, můžete si odpočinout na pohodlné pohovce...

Zlatavé tóny posledních podzimních paprsků, huňaté kožešiny, teplo a vůně svíček ve stylových svícínkách - podzimně vyladěný obývák podle Bloomingville nám otevírá svou hřejivou náruč!

Na teplé okrové odstíny a zlatavé odlesky ostatně vsadili i u Madam Stoltz. Třeba hořčicově žlutý lněný pléd Stonewash Yellow vás zahřeje už od pohledu a co teprve, až se do něj na pohovce zabalíte!

Bavlněný přehoz Gold Dots není sice horkou novinkou, přesto ale do podzimní stylingu skvěle zapadá. Jednotlivé kolekce Bloomingville na sebe totiž plynule navazují.

Z této stylizované jídelny jsme pro vás na e-shop přestěhovali spoustu dekorací. Schválně, jestli je všechny najdete: nástěnné boxy Nature a Nature Greyterakotové a keramické květináče, keramika Sandrineobraz Coffee Guide, kožešinový sedák... Zapomněli jsme na něco? :-)

Představujeme vám misky, mísy, talíře a hrníčky z podzimní kolekce Sandrine v plné kráse. Retro šmrnc jim dodává žíhaná glazura a nepravidelné, barevně zvýrazněné okraje.Tahle neokázale jednoduchá keramika nás okouzlila natolik, že jsme ji pro vás museli objednat ve všech třech barevných variantách.  

I keramice našich ostatních dodavatelů letos na podzim kralují barevné glazury. Naprosto dokonalé, jakoby sluncem prozářené jsou třeba mísy a talíře Pottery Yellow od Madam Stoltz nebo švestkově modrá žíhaná keramika od House Doctor

Krásky Julie, Cathrine a Josephine neboli černobílá keramika vám hned po ránu zpříjemní den. Jsou to stálice v sortimentu Bloomingville i na našem e-shopu

Keramické dózy s bambusovým víčkem jsou synonymem pro stylové (a samozřejmě praktické) uchovávání potravin pro vás...


Novinky do koupelny - zásobník na mýdlo a toaletní štětka White/gold -  se stejně jako řada dalších podzimních doplňků rozehrály zlatými odlesky. Společně s horkou koupelí nás příjemně v koupelně zahřejí.



Na podzim se krátí dny a tak si nezapomeňte pořádně na všechnu tu krásu posvítit. Nejlépe velkou žárovkou. A bude-li zahalená do skleněné bubliny, tak jako lampa Smoke Glass v elegantním, jednoduchém skandinávském designu, vše se hned bude jevit v ještě lepším světle!

Chcete-li si doma jednoduše vykouzlit podzimní atmosféru, jděte na to přes doplňky, jako jsou svícny, vázy a květináče. Právě do jejich dekoru Bloomingville promítl čerstvé podzimní trendy asi úplně nejvíc.


Jantarově zabarvené sklo je letos na podzim hodně trendy a my se tomu vůbec nedivíme. Je nádherné!

Plástev medu? Nikoli, skleněný svícen Amber

Barva zralých švestek nebo - chcete-li - podzimní oblohy na keramických a skleněných vázách navodí příjemnou, možná lehce melancholickou atmosféru, která k podzimu patří. Jsou elegantní, že?

Skleněná dóza Glass Grey a další podzimní trend - kouřově zabarvené sklo.

Kolekci Bloomingville Teenage jsme vám právě v těchto dnech představili na našem webu. Šedá a černá, pudrově růžová pro holky a tyrkysová pro kluky a k tomu hromada cool motivů i typických hlášek z "jejich" světa nás nadchla a věříme, že zaujme i vaše malé dospělé. :-) 

Novinky z podzimní kolekce Bloomingville Mini si i nadále pohrávají s motivem lesních zvířátek, která se objevují v podobě ilustrací na drobných dekoracích, hračkách a dětském nádobí, ale i na větším nábytku. Zajíc se převtělil v šikovnou poličku , medvěd poslouží jako měkký polštářek, myška ohlídá klidný spánek... Velkým hitem tohoto podzimu je dětské nádobí vyrobené z bambusových vláken. Je nejen krásné, ale především recyklovatelné. A to se počítá!

Martina na svých cestách za designovými novinkami navštívila ještě několik dalších dodavatelů a tak vám na závěr posíláme úsměv od přátelských kolegů z showroomu Hübsch :-) Jejich novou kolekci budeme brzy naskladňovat, tak nezapomeňte sledovat sekci novinek na e-shopu.

P.S. Jste-li hodně nedočkaví, tyhle květináče se stínovanou glazurou, které zdobí showroom Hübsch v Dánsku, můžete mít třeba hned!


Krásný a hřejivý podzim!

Ivana & Nordic Day


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za vaši návštěvu a komentáře! :-)